Soma Yırca’da bulunan zeytinlikler hakkında çıkan acele kamulaştırma kararının ardından Kolin Şirketle Grubu’nun zeytinlikleri talan etmesine izin vermemek için nöbete başlayan köylülerin dirneişleri devam ediyor.

Şirket 14 Ekim sabahı 86 ağacı kesmesinin ardından köylüler dün kaymakamlık önüne yürüdü. Kolin Şirketler Grubu’nun ağaç kesimini protesto eden köylüler, termik santral için zeytinliklerin talan edilmesine karşı mücadelelerine herkesi davet etti.

Yırcalılar acele kamulaştırma istemediğine dikkat çeken CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel,  "Acele kamulaştırma yüksek milli menfaatler olduğunda olur. Buradaki iş yüksek milli menfaat mi, Kolin A.Ş.'nin menfaati mi yoksa köylülerin menfaati mi önemli? Yırcalılar ne para, ne santral istiyor. Onlar köyünü ve temiz hava istiyor" diye konuştu.

Acele kamulaştırmanın iptali için açılan davanın Danıştay 6'ncı Dairesi'nde görüldüğünü de belirten Özel, "Bu acele kamulaştırmaya karşı Danıştay 6'ncı Dairesi Kolin A.Ş.'nin savunmasını istedi. Yürütmeyi durdurmayla ilgili kararını vermek üzere firmaya 15 gün savunma süresi verdi. Bu 15 gün sonunda mahkeme bir karar verecek. Bu karardan önce firma usulsüz milis güçleri oluşturmuş. 4 tane adam var. Ellerinde elektrikli testere ve koşarak giderek, 10 saniyede bir ağaç kesiyorlar."