Silopi Belediyesi İtfaiye Müdürü Mahmut Olgun, Cudi Dağı'ndaki yangına müdahalede kendilerinin araç bakımından yetersiz kaldıklarını belirterek, "Başka yerlerdeki yangınlara helikopterlerle müdahale edilirken, burada neden edilmiyor?" diye sordu. Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir ise bölgede yaşayanların yangının Çalışkan Hudut Taburu'ndan havan topu atılmasından kısa bir süre sonra başladığını ve hızla yayıldığını söylediğini aktardı.

Evrensel’den Fatih Polat’ın haberine göre, Silopi Belediyesi İtfaiye Müdürü Olgun, araçları yetersiz olduğu için bölgeye ulaşamadıklarını, devam eden yangına beş iş makinesiyle müdahale etmeye çalıştıklarını söyledi.

Yangının, Cudi’nin eteklerindeki eski bir Hıristiyan köyü olan Herbul (Aksu) köyü civarında çıktığını belirten Olgun, ateşkes süreci ve özellikle PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 2013 yılındaki Nevruz çağrısından sonra bu köyü kutsal sayanların Avrupa’dan dönüp yeniden yerleşmeye başladığını aktardı.

Yangında henüz bir can kaybının yaşanmadığını aktaran Silopi Belediye Eş Başkanı Seyfettin Aydemir ise, yangının Cudi’nin diğer bölgelerine yayılmasından endişe ettiklerini söyledi.

CUDİ YANIYOR

Twitter’da #CudideDoğaKatliamıVar hashtagi ile de tepki gösterilen gelişmeyle ilgili Silopi Belediyesi’ni aradık.

(Fotoğraflar: @FaysalSaryldz)