Bir zamanlar silah seslerinin eksik olmadığı Cudi'de türüne ender rastlanan çizgili sırtlan, oklu kirpi, yaban domuzu, tilki, yaban keçisi görüntülendi.

Şırnak'ta yaban hayvanlarının tespitine yönelik başlatılan çalışmalar aralıksız olarak sürüyor. Şırnak ile Cizre ve Silopi İlçeleri arasında bulunan Cudi Dağı'nda sürdürülen çalışmalarda, son günlerde çizgili sırtlan, oklu kirpi, yaban domuzu, tilki ve yaban keçisi görüntülendi.

İl Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Orhan Kalay, 7 Nisan 2013 tarihinde yaban hayvanları türlerinin tespitine yönelik başlattıkları fotokapan çalışması kapsamında uzun yıllar aradan sonra bazı hayvan türlerinin ilk kez görüntülendiğini söyledi. Kalay, şöyle dedi:

"İlimiz sınırları içerisinde, Cudi Dağı'nda yaban hayvanı türlerinin tespitine yönelik başlatılan fotokapan çalışması, tüm hızıyla devam etmektedir. Bölgeye yerleştirilen fotokapanlardan muhtelif zamanlarda yaban hayvanlarımıza ait görüntüler elde edilmektedir. Çizgili sırtlan, oklu kirpi, yaban domuzu, tilki, yaban keçisi gibi görüntülenmesi kolay olmayan türlerin görüntülenerek tespit edilmesi, bölgemizin fauna bakımından oldukça zengin olduğunun bir göstergesidir. Bu çalışmanın zamanla tüm il sınırlarımız içinde daha değişik türlerin tespitine yönelik olarak genişletilecek.

Özellikle barış süreci ile birlikte yaklaşık 30 yıldır bakir kalan bölgelere vatandaşlarımızın gittiklerine dair duyum aldıklarını, tüm vatandaşlarımızdan bu bölgelerde yaşamlarını sürdüren yaban hayvanları konusunda daha duyarlı olmalarını, doğal kaynaklarımızın, doğal zenginliklerimizin sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde korumalarını istiyoruz." (yabantv)