Türkiye'yi etkisi altına alan sağanak yağış şiddetini artırıyor. Başkent'te dün metro istasyonunda görülen su baskının ardından bugün de Batıkent İlkyerleşim Mahallesi'ndeki 1237 Sokak'ta çökme meydana geldi

Geçtiğimiz haftadan bu yana Türkiye'yi etkisi altına alan sağanak yağış şiddetini artırmaya devam ediyor. Sağanak İstanbul'dan Ankara'ya, Zonguldak'tan Bartın'a, Adana'ya kadar birçok ilde hayatı olumsuz etkiliyor. Çankırı'nın Atkaracalar İlçesi’nde şiddetli yağışlarla birlikte sele kapılan bir çocuk hayatını kaybederken, yağışın olduğu tüm illerde vatandaşlar su baskını ve sel tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

YOLDA ÇÖKME MEYDANA GELDİ



Ankara'yı özelllikle dün itibariyle etkisi altına alan sağanak yağış bugünde etkisini sürdürüyor. Dün Batıkent metro istasyonunda yaşanan su baskının ardından bugünde Batıkent İlkyerleşim Mahallesi'ndeki 1237 Sokak'ta çökme meydana geldi.

ÇANKIRI'DA BİR ÇOCUK SELE KAPILDI

Yaklaşık bir haftadır devam eden yağışlar bir çok ilde sel baskınlarına neden oldu. Adana, Bartın, Zonguldak'ta evleri su bastı, mahsur kalanlar saatlerce kurtarılmayı bekledi. Çankırı'nın Atkaracalar İlçesi’nde şiddetli yağışlarla birlikte sele kapılan bir çocuk hayatını kaybetti.

DERELER TAŞTI

Zonguldak'ta, Asma Deresi'nin taşması sonucu Zonguldak-Ankara karayolu ulaşıma kapandı. Kentte dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, yaşamı olumsuz etkiliyor. Yağmur suyunun taşıdığı moloz yığınları ve dal parçalarının Asma Mahallesi'ndeki köprünün altında set oluşturması nedeniyle Asma Deresi taştı. Trafik ekipleri, Zonguldak-Ankara karayolu su altında kaldığı için araçların geçişine izin vermiyor.



Adana'da, etkili olan sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar yolda mahsur kaldı. (dunya.com)