RİZE - Rize'nin İkizdere ilçesinden toplanan bir grup, Şimşirli köyünde yapılması planlanan hidroelektrik santralini (HES) protesto için Rize-Erzurum kara yolunu bir süre trafiğe kapattı.

İlçenin Şimşirli köyünde özel bir firmanın yapacağı HES'e karşı çıkan köylüler ve kendilerine destek veren çok sayıda kişi, Şimşirli Köyü Yardımlaşma Derneği organizasyonunda köyde bir araya gelerek "HES istemiyoruz", "köyümüz, deremiz mirastır", şeklinde dövizler açıp Rize-Erzurum kara yolu kenarındaki HES şantiyesi yakınına kadar yürüdü.

Gruptakiler, kara yolunu yaklaşık 2 saat trafiğe kapatarak, yapılması planlanan HES'i protesto etti.

Emekli öğretmen Rahmi Karadeniz, burada grup adına yaptığı konuşmada, köylerini koruma kararlılığında toplandıklarını ifade ederek, "Yüklenici firma köyümüzden hiç kimseyle muhatap olmadan bizim arazimizde, çay bahçemizde HES yapmak için hafriyat çalışmasına başladı. Vatandaşa kestirilmeyen ağaçlar firma tarafından kesiliyor. Çevreye duyarlı hiç kimse bu cennet vadideki HES'e evet demez. Biz de evet demiyoruz. Mücadelemiz burada HES yaptırmamak içindir" dedi.

Seslerinin duyulmasını isteyen Karadeniz, "Bu toprakların Şimşirli köyüne ait olduğu unutulmamalı. Maden suyumuz yok olacak. Bundan dolayı köyümüzde binlerce insanımızla HES'e hayır diyoruz" diye konuştu.

Jandarmanın uyarısıyla sadece içinde hasta olan araçların geçişine izin veren gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı. (ntvmsnbc)