BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’nda Rusya ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 196 ülke tarafından kabul edilen Paris İklim Değişikliği Anlaşması'nı imzalandı.

Paris İklim Değişikliği Anlaşması, bugün Türkiye saati ile 17:00’da New York'taki BM Genel Merkezi'nde düzenlenen tören ile imzaya açılırken, Başbakan Yardımcısı Aleksandr Hloponin, Rusya adına anlaşmayı imzalayan isim oldu.

Sputnik’in haberine göre, Aralık'ta Paris'te düzenlenen 21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda iklim değişikliğinin önlenmesi için bir anlaşma imzalanmıştı.

Metinde küresel ortalama sıcaklık artış limitinin 2 derecenin çok altında olması ve bu limitin 1.5 derece olarak belirlenmesi üzerinde uzlaşma sağlandığı ifade edilmişti.

Anlaşmada, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı hazırlıklı olunması ve sera gazları emisyonunu azaltan çevreci ve sürdürülebilir ekonomilerin desteklenmesi gibi maddeler öne çıkmıştı.

Rusya Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın yayınladığı 2014 çevre raporunda, küresel ısınmanın etkilerini yoğun şekilde hisseden Rusya'nın, dünya ortalamasına göre 2,5 kat daha hızlı ısındığı belirtilmişti.