Soner Aydın / Demokrat Haber

Nükleer karşıtları "Dünyada Nükleere Yer Yok" sloganı ile başta Mersin, İstanbul, Sinop, Diyarbakır, Kıbrıs, Gürcistan, Yunanistan olmak üzere bir çok merkezde nükleere hayır diyecek. Türkiye'de ve Dünya'da bir çok Nükleer karşıtı platform ve STK'nin destek verdiği eylem Mersin'de Forum Havuzbaşı'nda yarın (pazar günü / 24.05.2015) saat 12. 30'da başlayacak.

"3. NÜKLEER SANTRAL İÇİN GİZLİ GÖRÜŞMELER YAPILIYOR"

Konuyla ilgili Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada; "Türkiye, biri Mersin Akkuyu, diğeri Sinop olmak üzere iki nükleer santral ile felakete sürüklenmek isteniyor. Üçüncü nükleer santral için İğneada gizliden gizliye tartışılmaya devam ediyor. Mersin Akkuyu nükleer santralinin tıpkı ÇED Raporu gibi sahte ve yalanlarla dolu reklamları televizyonlarda yayınlanmaya devam ediyor. Bizler biliyoruz ki Mersin Akkuyu nükleer santrali sadece Türkiye topraklarını değil, Kıbrıs ve Yunanistan başta olmak üzere tüm Akdeniz'i etkileyecek" ifadelerine yer verildi.

"BÜTÜN NESİLLERİ TEHDİT EDİYOR"

Açıklamanın devamında "Sinop'ta planlanan santral ise Çernobil gibi Trakya ve Karadeniz bölgesini yok edecek. Bütün dünyayı ve gelecek nesilleri tehdit edecektir. Biz yaşam savunucuları nükleer felakete karşı bir araya geliyor, bulunduğumuz alanlarda nükleere karşı sokağa çıkıyoruz. Yarın sat 12.30'da eş zamanlı olarak İstanbul, Mersin, Sinop, Ankara, İğneada, Samsun, Batman, Diyarbakır, Kıbrıs, Yunanistan, Gürcistan'da Akdeniz ve Karadeniz'i tehdit eden yapılması planlanan veya Metsamor gibi yapılmış olan nükleer santrallere karşı ses çıkarıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

DESTEK VEREN PLATFORMLAR

Mersin Nükleer Karşıtı Platform

Nükleer Karşıtı Platform - İstanbul

Sinop Nükleer Karşıtı Platform

Ankara Nükleer Karşıtı Platform

İğneada Doğa Elçileri

Kıbrıs Nükleere Hayır Platformu

Karadeniz İsyandadır Platformu

Kuzey Ormanları Savunması

Samsun İl Koordinasyon Kurulu (İKK)

Diyarbakır Ekoloji Meclisi

Batman Ekoloji Meclisi

Tbilisi Vegan Base and Green Fist