Mersin’in Gülnar İlçesine bağlı Büyükeceli Beldesi'nde yapılması planlanan Akkuyu nükleer santralini protesto eden nükleer karşıtları, Antalya yolunu trafiğe kapattı.

CHP Mersin Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk, Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer’in de aralarında bulunduğu nükleer santrale karşı çıkan bir grup, Büyükeceli belediye binası önünde toplanıp Antalya yolundan nükleer santral yoluna kadar açtıkları pankartlar ve sloganlarla yürüdüler.

Grup, burada Antalya yolunu yaklaşık bir saat trafiğe kapatıp basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Mersin Nükleer Karşıtı Platform Dönem sözcüsü Sabahat Arslan, Hiroşima ve Nagazakiye atılan atom bombalarının yıldönümü nedeni ile ölen insanları saygıyla anmak için toplandıklarını belirterek, "Nagazaki, Hiroşima ve Çernobil’de ve en son Fukuşima’da yüzbinlerce insanı öldüren, yüzbinlerce kilomektrekarelik toprağı kirleten, doğayı yok eden ölüm makineleri olan nükleer santraller şimdide ülkemizde insanlara ve doğaya zarar vermek için kurulmak isteniyor.

Nükleer santrallerin kurulum amacının nükleer silah hammaddesinin üretilmesi ve Rusya tamamen sahip olacak. Akkuyu nükleer santralin enerjide Rusya’ya bağımlılığımızı daha çok arttıracak. Ülkemizi nükleer çöplük haline dönüştüreceğini, yöre halkına iş, aş sağlamayacağını, bölgemizde ekolojik dengeyi bozacağını, kurulum amacının Rusya’ya rant kazandırmak olduğunu biliyoruz. Bunun için hükümeti ülkemizde planlanan tüm nükleer santral projelerinden vazgeçmeye çağırıyoruz" diye konuştu. (haber7)