Karadeniz İsyandadır Platformu, Artvin Arhavi şehir merkezinden geçecek Kavak HES projesini yürüten Mapa İnşaatı bünyesinde bulunduran MNG Holdingi boykot etmeye çağırdı.

Arhavi'de şehrin merkezine yapılmak istenen Kavak hidroelektrik santral (HES) projesine karşı yöre halkı uzun süredir mücadele ediyor.

Bianet'te yer alan habere göre halk, projenin iptal edilmesi için yürütmeyi durdurma talebiyle Rize İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı. Bölgede bilirkişi incelemesi yapıldı. Sonuç bekleniyor.

Ancak bu süreçte mahkeme sonuçlanmadan projenin tamamlanması için Arhavi Belediyesi şehir içi HES projesine inşaat ruhsatı vermişti.

Arhavi'ye 14 HES projesi yapılmak isteniyor. Bölgede birçok taş ocağı var. Daha önce köylülerin mücadelesi sonucunda Kavak köyünde kurulacak kömür tesisini mahkeme iptal etmişti.

'DEREDEKİ ÇALIŞMA HUKUKSUZ'

Karadeniz İsyandadır Platformu yaptığı açıklamada, Kavak HES projeisni yürüten Mapa İnşaat'ı bünyesinde barındıran MNG Holding'in sahibinin de Arhavili olduğuna dikkat çekti.

Mapa İnşaat aynı zamanda İstanbul 3. Havaalanı yapımını üstlenen şirketlerden biri.

Açıklamada, mahkeme süreci devam ederken HES projesi için dere yatağında çalışmalara başlandığı ve bunun hukuksuz olduğu belirtildi.

Bu nedenle platform, "MNG Holding'in hukuksuzluğunu ve doğa katliamını deşifre etmek için" birey ve şirketleri MNG Kargo ve MNG holding bünyesinde bulunan hizmetleri kullanmamaya çağırıyor.