İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde bir araya gelen Maçka Parkı Hepimizin İnisiyatifi üyeleri parkı imara açacak olan plana itiraz etti. Toplanan yaklaşık 2 bin dilekçe, İBB önünde yapılan açıklamanın ardından imar ve şehircilik daire başkanlığı'na teslim edildi.

Eylem Nazlıer'in Evrensel'de yer alan haberine göre Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi’nin Dolmabahçe ayağı için bir kısmı kapatılan Maçka Demokrasi Parkı’nın Vodafone Arena’ya bakan kısmı çitlerle çevrildi.

Bu imar planına karşı toplanan yaklaşık 2 bin itiraz dilekçesi imar ve şehircilik daire başkanlığı'na teslim edildi.

İBB önünde bir araya gelen Maçka Parkı Hepimizin İnsiyatifi üyeleri, “Tünel projesi iptal edilsin ağaçımıza dokunma” pankartını açtı.

Maçka Parkı Hepimizin İnisiyatifinden Çağdaş Öztürk; parkların, yeşil alanların şantiye alanına dönüşmesine tepki gösterdi. "Yine ağacı savunuyoruz, kuşu savunuyoruz, Kediyi, köpeği savunuyoruz" diyen Öztürk şöyle konuştu:

“Tünel projesi ilk başta Fulya ile Levaazım arasında geçecek. Oradan da 3. Köprüye gidecek. Kuzey ormanlarını mahvedecek bir proje. İBB kadar Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar suçlu. Kaybedecekler ama. Yeşil alanlarına sahip çıkanlar olarak söylüyoruz ki; parklar şantiye alanı değildir. Parklar nefes alabileceğimiz, kardeşleşebileceğimiz alanlardır. Gelin hep beraber Maçkaya sahip çıkalım."

Avukat Eren Can da, “Bu proje tamamen hukuksuzdur. Henüz imar planı askıdayken, imar planı kesinleşmemişken büyükşehir belediyesi yangından mal kaçırır gibi Ortaköy Vadisi'ni talan etmiş durumdadır. Maçka Parkı'nın bir kısmını kapatmıştır. Ne Koruma Kurulu onayı vardır, ne de ihalenin bir ilanı vardır. İBB hukuksuz bir iş yaptığını bilmektedir. Danıştay projeyi daha önceki süreçlerde iptal etmiştir. Proje iptaline rağmen İBB bir kez daha dava açma sürecimizi beklemeden açık bir hukuksuzlukla talan etmektedir. Hukuki olarak süreci takip edeceğiz. Suç işliyorlar. Doğasını savunanlar olarak konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.