Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla temeli atılan 3′üncü havalimanına karşı gruplar, ‘İstanbul’un idam fermanı’ diye niteledikleri projeye karşı yürüdü. Polisin Galatasaray Meydanı’na kurduğu TOMA’lı barikatla yürüyüşleri durdurulan grup, oturma eyleminin ardından basın açıklaması yaptı.

Taksim Tünel’de bir araya gelen göstericiler, ‘3′üncü havalimanı yeni talanı‘ pankartıyla yürürken, ÇED olumlu kararının yürütmesinin durdurulduğunu hatırlatarak projenin aynı zamanda yasadışı olduğunu belirtti.

Kuzey Ormanları Savunması’nın yaptığı “3. Havalimanı: Nereden baksan katliam, yağma, şaibe!” başlıklı yazılı açıklamada, “Ülke tarihinin en büyük şaibeye, en büyük hak gaspına, en büyük kamu peşkeşine, en büyük yıkıcı şehirleşme potansiyeline, en büyük orman tahribatına, en büyük tarım alanı tahribatına, en büyük kuraklık getirme potansiyeline, en büyük hayvan kıyımına, en büyük iklim bozma riskine sahip projesidir, İstanbul’un ve Marmara’nın idam fermanıdır” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca İstanbul halkına çağrıda bulunan Kuzey Ormanları Savunması, “Kuzey Ormanlarında “gümbür gümbür çalışan” dozerler seni, nefesini, çocuklarını, geleceğini ezmen için harekete geçiyor. Önce ağaçlar, s0nra kuşlar, sonra mahallen, sonra çocukların… İstanbul halkı kulak ver: Konuşan biziz! Frankfurt, Pensilvanya, lobiler, başkanlar, sultanlar değil, senin öz çocukların. Korumasız, çıplak, yalansız; elimizde pankart, ağzımızda hakikat… Elini ver, yağmayı, katliamı durduralım” ifadesini kullandı. (diken)