NATO'nun Malatya'nın Akçadağ İlçesi Kürecik Bucağı'na kuracağı açıklanan füze kalkanı sistemine karşı çıkan yere halkı eylem yaparak seslerini duyurmak istedi.

Kürecik’te kurulmak istenen füze kalkanına karşı Kürecik Karahan Geçidi'nde direniş çadırı açıldı. Köylülerin ve Kürecik Halk Komitesi'nin daha önceki toplantılarında almış oldukları karar bugün hayata geçirildi.

“Füze kalkanına hayır”, “Kürecik'te füze kalkanı istemiyoruz”, “Unutmadık, unutturmayacağız” yazılı devrimci önderlerin fotoğraflarının yer aldığı pankartlar asıldı.

150 kişinin katıldığı direniş çadırı kurma eyleminde Kürecik halkı adına Ercan Kısacık, açıklama yaptı.

Dernek Başkanı Ercan Kısacık, ABD’nin NATO şemsiyesi altında kuracağı füze kalkanıyla İsrail’i koruma altına alacağını ileri sürdü. AK Parti iktidarının bu projeye topraklarını açarak halk düşmanlığı yaptığını öne süren Kısacık, "Şimdilerde her fırsatta İsrail’e tavır alarak yaptırım uyguladığını söyleyen Başbakan Erdoğan, bu projeyle Ortadoğu halklarının can düşmanı Siyonizme kalkan oluyor" dedi.

Dernek Başkanı Ercan Kısacık, kurulacak olan sistemin bölge halkına zarar vereceğini öne sürerken şunları söyledi:

"Bölgemize kurulmak istenen füze kalkanı, yayacağı radyoaktif maddeler nedeniyle insan ve doğa üzerindeki tahribat yaratacaktır. Ağaçlar kuruyacak, sular zehirlenecek ve kanser vakaları artacaktır. Bölgemizde yaşamın sürdürülebilmesi olanakları ortadan kaybolacaktır. Kurulması planlanan kalkan kan, gözyaşı ve ölümler getirmekten başka bir işe yaramayacaktır."

Ercan Kısacık’ın ardından Malatya Füze Kalkanı Karşıtı Platform adına söz alan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, 19 Kasım’da Malatya’da düzenlenecek olan füze kalkanı karşıtı mitinge katılım çağrısı yaptı. Baytemur, mücadeleyi füze kalkanını kaldıracak bir aşamaya getirmeye çalışacaklarını kaydetti.

Eylem devam ederken füze kalkanının kurulacağı askeri üsse kamyonların gittiği görüldü.