Kurbağalıdere Islahı Meclis’e taşındı. İBB tarafından 3 yıldır tamamlanamayan Kurbağalıdere ıslahı ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköylülerin cezalandırıldığını düşündüğünü söyledi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada İSKİ’nin Kurbağalıdere’deki çalışmasını belirterek İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin konuya el atmasını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündem dışı konuşan Aykurt Nuhoğlu Kurbağalıdere ıslah çalışmasının teknik olarak yanlış başladığını bu nedenle de kanalizasyon sularının denize aktığını söyledi. “Şu anda 7 bölgede yaptığımız tahlillerde yüksek oranda koli basili var ve denize girmek ciddi şekilde tehlikeli.”

'KASITLI OLARAK YAPILMADIĞINI DÜŞÜNMEYE BAŞLADIK'

“Bu kirliliği yaşamak zorunda değiliz” diyen Nuhoğlu AK Parti’nin seçim döneminde yaptığı yatırımlarla övündüğünü hatırlatarak 3,5 kilometrelik dere ıslah hattının 3 yılda neden yapılmadığını sordu ve şöyle devam etti:

“AK Parti metro inşaatlarıyla, dev yatırımlarla övünüyordu ama, birkaç kilometrelik çok kısa hat, Kadıköy olduğundan dolayı bürokratlar tarafından özellikle ihmal edilip, yapılmıyor. Kadıköy’de olduğu için çalışmanın özellikle böyle bırakıldığını düşünmeye başladım. Bu meclisin bu duruma el atması gerekiyor. Çok basit bir sorun. Çok yavaş bir çalışma sürüyor. Geçen sene Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş ile görüştüm ciddi şekilde ilgileneceğini söyledi. Genel sekreterle görüştüm sonra bir daha ilgilenmedi. Bu şekilde giderse emin olun bu çalışma seneye de bitmez. Dereden vazgeçtik, en azından bu kanalizasyon sıkıntısından kurtulalım. Kadıköylüler kasıtlı yapılmadığını düşünüyorlar. Ben geçen sene böyle düşünmüyordum bu sene böyle düşünmeye başladım.”

Toplumdaki bu kutuplaşmanın kaldırılması gerektiğinin altını çizen Nuhoğlu, İBB Meclisini göreve çağırarak “Hep birlikte bu sorunu çözelim” dedi.