Kadıköy’de kötü kokuya ve insan sağlığını tehdit eder niteliği ile adeta Kadıköy’ün kabusu olan Kurbağalıdere’nin isminin ‘Kadir Topbaş Deresi’ olarak değiştirilmesi için change.org’da kampanya başlatıldı.

Kurbağalıdere sorununun çözülmesi için Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediye Meclisi’ne öneride bulunulan kampanyada “Bu nedenle Kadıköy Belediyesi'ni çözüme davet ediyor ve etrafa hastalık yayan, günün her saati lağım kokan bu derenin isminin Belediye Meclisi'nce ''Kadir Topbaş Deresi'' olarak değiştirilmesini talep ediyoruz” denildi.

Kadıköy Kent Dayanışması destek verdiği kampanyada şu ifadelere yer verdi:

“Yıllardır Kurbağalıdere ile ilgili her şikayette sorumluluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine atan Kadıköy Belediyesi'nin, yine yıllardır süren siyasi karşıtlığı işaret ederek yapacak bir şeyi olmadığını veya yaptırılmadığını söylemesi çözüme yönelik çabalarının yetersiz olduğunu göstermektedir.

Bu nedenle Kadıköy Belediyesi'ni çözüme davet ediyor ve etrafa hastalık yayan, günün her saati lağım kokan bu derenin isminin Belediye Meclisi'nce ''Kadir Topbaş Deresi'' olarak değiştirilmesini talep ediyoruz.

Böylece İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin koyduğu iddia edilen engellerin kaldırılmasına ön ayak olunacağı gibi, iddialar gerçekse sorumluluların ilgisini konuya ve kokuya doğru çekmeyi başarabileceğiz.”

Kampanyaya destek vermek için

Kaynak: Demokrat Haber