Serik ilçesine bağlı Haskızılören köyü sakinleri, köyde açılması planlanan mermer ocağını protesto etmek amacıyla gösteri yaptı.

Köy meydanında toplanan köylüler, ellerinde taşıdıkları "Köyümüzün yeşilliklerini yok etmeyelim", "Köyümüz yok olmasın" yazılı dövizler ve sloganlarla köyde açılması planlanan mermer ocağına tepki gösterdi.

Köy sakinleri adına basın açıklamasını okuyan Ali Ateş, köyde bir mermer ocağının faaliyet göstermesine rağmen ikinci ve üçüncü ocakların açılması için girişimlerde bulunulduğunu söyledi.

Mevcut mermer ocağından olumsuz şekilde yeterince etkilendiklerini anlatan Ateş, "Yaşanan sel baskını ve orman yangını felaketlerinden sonra zaten zor şartlar altında yaşayan köylülerimiz, kısıtlı imkanlar içinde hayatını sürdürmektedir. Yaşadığımız olumsuzluklara rağmen bir de yaşam alanlarımızın daralacak olması bizleri böyle bir eylem yapmaya mecbur etti" dedi.

Yerleşim alanlarına çok yakın açılması planlanan mermer ocağının zararlarını şimdiden tahmin ettiklerini vurgulayan Ateş, şunları kaydetti: "Çünkü halen bir mermer ocağı burada işletilmektedir. Tarım alanlarımız, meyve bahçelerimiz tozdan zarar görmektedir. Hatta bir mahallemizde evler, mermer ocağından yuvarlanan taşlardan dolayı büyük tehlike altında. Hal böyle iken açılacak yeni mermer ocağı tarım alanlarımıza, meyve bahçelerimize ve en önemlisi sağlığımıza büyük zarar verecektir. Ayrıca burada kullanılacak ağır tonajlı araçların köy yollarında ciddi oranda tahribat yapacağı ortada." Ateş, geçen yıl yaşanan sel felaketinin ardından köyün yakın zamanda yangın faciasıyla yüz yüze kaldığını anımsatarak, "Bu üzücü olaylar bizleri derinden etkiledi. Toz bulutundan oluşan yeni bir felaket yaşamak istemiyoruz. Yetkililerin buna göz yumacağına inanmıyoruz" diye konuştu.

Yaşanan felaketlerde devletin bütün imkanlarını seferber ederek yaraları sardığını belirten Ateş, bundan dolayı yetkililere teşekkür etti.

Ateş, devletin bir kez daha kendileri ile beraber olacağına ve yaşam alanlarına yapılan müdahaleyi engelleyeceğine inandıklarını kaydetti.

Diğer köy sakinleri de açılması planlanan mermer ocaklarının doğaya zarar vereceğini, bu nedenle mermer ocağını istemediklerini kaydetti.

Serik ilçesine bağlı Haskızılören köyünde geçen yıl sel felaketi sonucu onlarca ev ve ahır yıkılmış, 6 kişi hayatını kaybetmişti. Köyde geçen ay çıkan orman yangınında da pek çok ev ve ahırın yanı sıra 40 hektarlık alan zarar görmüştü.