Diyarbakır’da dört yıl önce imara açılmasının ardından beton yığınlarının ardı ardına yükseldiği Kırklar Dağı’ndaki yapılaşma, sessiz sedasız devam ediyor.

Kırklar Dağı’ndaki binaların silueti bozduğu için yıkılması beklenirken birçok bina tamamlanma aşamasına geldi. Diyarbakır Sur İlçe Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, yeni yapılaşmaya ruhsat vermediklerini, orada sadece daha önce ruhsat verilen binaların yapımının devam ettiğini söyledi.

Remzi budancir'in Taraf'ta yer alan haberine göre binaların yıkımının ise söz konusu olmadığını savunan Narin, Kırklar Dağı’nın, Diyarbakır’ın önceliği olmadığını ileri sürdü.

Kırklar Dağı’ndaki binaların geldiği inşaat aşamasındaki maliyetinin 45 milyon TL olduğunu, arsa payının da içerisine katılarak hesaplanması durumunda ise bu rakamın 100 milyon TL’yi bulduğunu anlatan Narin, “Orayı yıkabilmek için 100 milyon TL harcamamız lazım. Ne Büyükşehir Belediyesi’nin ne de Sur İlçe Belediyesi’nin böyle bir imkanı yok. Tabii ki orada yapı yapılması doğru değil ancak bu durum abartılıyor” dedi.

Narin, şöyle devam etti: “Burası 30-40 yıldır uluslararası şirketlerin istilası altındaydı. 20 yıl öncesine kadar da kentin bütün çöpleri buraya atılıyordu. Tepkiler en baştan konmalıydı. Diyarbakır’da ilk defa bir sitenin reklamı ulusal gazete ve televizyonlara verildi. Neden o zaman tepkilerin göstermediler.” Kırklardağı’nda gizli bir çalışmanın olmadığını da ileri süren Narin, “Tabii ki tepki nedeniyle çalışmalar çok da vatandaşların gözleri önünde yapılmıyordur” dedi.