Yılda kürkü için 200 bin fok katleden işadamı Hatem Yavuz, 9. Deri Fuarı’nda yeni markası ile dalga geçer gibi ortaya çıktı.

Yavuz, “Hayvanseverleri samimi bulmuyorum. Ben de onlara yeni markamla Fok You diyorum” dedi.

Dünya fok derisi ticaretinin yüzde 82’sini elinde tutan, yılda 200 bin civarında foku katlettiği için özellikle Avrupa ve Amerika’daki sivil toplum örgütlerinin tepkisini çeken Hatem Yavuz, bu kez yarattığı ‘markayla’ tepki çekti.

Üzerinde 1 yıldır çalıştığı “Hatem Yavuz FOK You” markasını 9. İstanbul Deri Fuarı’nda (İDF) açıklayan Yavuz, bu markayla kendisini uygarlığa davet eden batılı sivil toplum örgütlerine mesaj verdiğini söyledi.

Necla Dalan’ın Vatan'da yer alan haberine göre, Yavuz, batılı örgütlerden son 1.5 yıldır 400 binin üzerinde tepki maili aldı. Örgütleri 'ikiyüzlü'olmakla suçlayan ve kendisini Gazze ile savundu. 

Yavuz, “Ben bunların ikiyüzlülüğüne çok kızıyorum. Markayı geçen seneden beri düşünüyordum. Gazze’ye gittim 6 ay önce. Çok etkilendim, çok duygulandım ve dedim ki batılılar mı bana uygarlıktan söz ediyor... Ayrıca Türkiye’ye milyonlarca Suriyeli geldi. Benim yanımda 3 Suriyeli çalışıyor. Batı onlar için ne yaptı? Dolayısıyla Suriye ve Gazze krizlerinden sonra bu markayı hayata geçirmeye ve fuarda patlatmaya karar verdim. Sektörden tepki görmem, bana alışıklar. Benim mesajım onlara değil zaten...”

Hatem Yavuz, yaptığı işle ilgili tepkilerin umurunda olmadığını da söyledi. Yavuz, “Ben yanımda 200 kişi çalıştırıyorum. Türkiye dahil aldığım tepkiler umurumda değil. Benim ürünlerim farklı, gelecek 5 yılın tasarımlarını hazırladım kürkte. 587 farklı tasarım yaptım. Fiyatlar cekette 1.500 dolardan başlıyor 25 bin dolara kadar çıkıyor. Ne zaman bu işi batılıların elinden aldım tepkiler gelmeye başladı. Pazarın yüzde 82’si benim elimde olduğu için çekemiyorlar” değerlendirmesini yaptı.