Türkiye'nin tanıtım yüzü ve dünyanın en ünlü plajlarından biri olan Antalya Kaş'taki Kaputaş Plajı’nın işletmesini alan Kaş Belediyesi, plaja iş makinası soktu. Plajın üst kısmına tuvalet, büfe, soyunma kabini ve jeneratör konuldu. Plajın tahrip edildiği iddialarına tepki gösteren Belediye Başkanı AKP’li Halil Kocaer, "Kaş Belediyesi burada halka hizmet etmek için bulunuyor. Onun dışında herhangi bir maksadı yok, kimseye peşkeş çekmeye niyeti yok" ifadelerini kullandı.

Kaş İlçesi ile Kalkan Mahallesi arasında bulunan ve dünyanın en ünlü plajlarından biri olarak gösterilen, Doğal SİT Alanı Kaputaş Plajı’na, Kaş Belediyesi tarafından yapılan çalışma kapsamında 2 gün önce vinç yardımıyla iş makinesi, büfe ve tuvalet kabiniyle jeneratör indirildi. Plajın yaklaşık 25 metre gerisindeki vadi kısmında bulunan ve yol yapım çalışmalarıyla sel sularının getirdiği taşlar iş makinesiyle temizlenerek, bir noktaya toplandı. Temizlenen noktanın üzeri düzleştirildikten sonra jeneratör ve ahşap 2 tuvalet kabini konuldu. Kumsalın bulunduğu alanın üst kısmına ise 5 taşınabilir ahşap soyunma kabiniyle büfe ünitesi yerleştirildi.

Kaputaş Plajı, aynı adı taşıyan kanyonun denizle buluştuğu noktada yer alıyor. Dünyanın en güzel cep plajlarından biri olarak gösterilen Kaputaş Türkiye'nin tanıtım filmleri ve posterlerinin de ayrılmaz bir parçası. Aynı zamanda bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin en popüler mola yerlerinden biri.

Kaputaş Plajı’na gelen Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında plajdaki görevlilerden bilgi alan Kocaer, görevlilerden plajda büfe yapımında kullanılacak demir konstrüksiyonlarla dolapların kaldırılmasını istedi.