Kadıköy Meydanı’nda "İklim İçin Harekete Geç! Başka Bir Enerji Mümkün" eylemi düzenledi...

Eylem için Kadıköy Meydanı’nı polis bariyerleri ile çevrildi. Eylem için alana girenler polis noktasında aranarak içeri alındı. Eylemde Türkiye’nin çeşitli illerinden katılımcılar yer aldı. Eyleme Türkiye’nin yanı sıra dünyadan da çeşitli ülkelerinde de insanlar katıldı. Binlerce eylemcinin bulunduğu meydanda çevre kirliliğine ilişkin pankartlar açıldı. Nükleer santraller aleyhine slogan atan grup, alana dev bir korkuluk getirdi.

KÜRESEL EYLEM GRUBU

Giyilen kostümler ve taşınan pankartlarla renkli görüntülere sahne olan eylemde açılış konuşmasını Küresel Eylem Grubu adına Nuran Yüce yaptı. Gezi Parkı Eylemleri ile bir çok kazanımları olduğunu belirten Yüce, "Türkiye, Dünya’da eşitlik, adalet, özgürlük ve ekoloji mücadelesi sürdüren insanlara ilham veriyor. Gezi direnişi günlerinden geçiyoruz" dedi.

GREENPEACE INTERNATİONAL GENEL DİREKTÖRÜ KUMİ NAİDOO

Yüce’nin ardından Greenpeace İnternational Genel Direktörü Kumi Naidoo kürsüye çıktı. Türkçe olarak konuşmasına başlayan Nadioo, "Merhaba İstanbul, merhaba Taksim, merhaba Gezi Parkı katılımcıları'' diyerek alandakileri selamladı. Bu mitingin demokrasinin neye benzediğini gösterdiğini ifade eden Nadioo, kömür ocaklarının kapatılması gerektiğini belirterek, "Yenilenebilir enerji yetecek durumda iken neden hükümet kirli enerjiye yatırım yapıyor" diye konuştu. (Hürriyet)