Türkiye'nin üçüncü Nükleer Santralın inşaatı için görüştüğü Japonya'dan gazete ilanı ile uyarı geldi.

Türk gazetelerine ilan veren Japonlar, "Büyük risk nedeniyle ülkemizin nükleer teknoloji ihraç etmesini de istemiyoruz" diyor.

Nükleer santral sahibi ülkeler arasına katılmak isteyen Türkiye'ye Japonlardan uyarı geldi. "Mahallenizden uzak kalmak, zehirlenmek istemiyorsanız, nükleere karşı çıkın".

İLANI JAPON FOTOMUHABİRLERİ VE GAZETECİLERİ VERDİ

Bugün Hürriyet'e verilen bir ilan dikkat çekti. İlanı veren Days Japan, Japonya'da fotomuhabiri ve gazetecilerden oluşan bir dernek. Yarım sayfalık ilan Nükleer'in zararlarından bahsediyor. Fukuşima'da yaşanan nükleer felakete dikkat çekiyor.

"Fukişima'ya komşu kasaba ve köylerde yaşayan çocukların yarısının açık havada oyamasının zararlı olduğu"nun altını çizen ilan, Nükleer Santralde her gün 400 ton radyo aktif su biriktiğini söylüyor.

NÜKLEER SİZİ DE MAHALLENİZDEN UZAK BIRAKABİLİR

İlanda 150 bin kişinin evini terk ederek geçici barınaklarda yaşadığını vurgulayan Japonlar, Türk halkına şu soruyu soruyor: "Bir gün nükleer enerji sizi de mahallenizden sonsuza dek uzak bırakabileceğinin farkında mısınız?"

NÜKLEER TEKNOLOJİSİ İHRAÇ ETMEK İSTEMİYORUZ

Türkiye'nin üçüncü nükleer santralinin inşası için görüştüğü Japon Teknolojisi ile ilgili bir uyarı var. İlanın başlığı "Japon halkı, yaratabileceği olağanüstü tehlikeler nedeniyle Japonya'nın nükleer teknoloji ihraç etmesine karşı."

Japon halkı Fukuşuma Nükleer felaketinden bu yana her cuma Tokya'da Ulusal Parlamento'nun karşısına gidip nükleer karşıtı gösteri düzenliyor. (internethaber)