Üniversitelerin tatile girmesiyle İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Maslak Kampusu’nda şantiye araçları çalışmaya başladı. Kampus içerisinde Arı-3 binaları ile İTÜ Lojmanları arasında kalan ormanlık alanda onlarca ağaç kesildiği iddia edildi. Bir futbol sahası büyüklüğündeki alan iş makineleri tarafından dümdüz edildi.

Alandaki birçok ağacın ise çalışmalar sırasında dallarının kırıldığı görüldü. Çalışma yapılan alanın etrafı da yaklaşık 3 metre uzunluğunda demir levhalarla çevrildi. Çalışma sahasına giden yollar da kapatıldı. Öğrenciler kesime sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

İTÜ: ‘HASTALIKLI BİTKİLERDEN ARINDIRIYORUZ’       

Hürriyet’e yazılı açıklamada bulunan İTÜ Rektörlüğü, Arı-3 binasıyla lojmanlar arasında kalan alana yol ve konut yapılacağını, bunun için bölgede temizlik yapıldığını, ağaçların kesilmeyip taşındığını savundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Temizlik çalışmalarıyla daha çok maki türünden olan hastalıklı bitkilerden arındırılıyor. Arındırma çalışmaları kapsamında sağlıklı ağaçların taşınma işlemi de yürütülüyor. İşlemlerin bitimiyle beraber alana alternatif yollar ve kamu konutları inşa edilecek. Ağaç kesimi iddiaları gerçeği yansıtmıyor.” (Hürriyet)