İstanbul Fındıklı'da, Karaköy ve Cihangir arasında gidilmesini sağlayan merdivenlerin bu sabah griye boyanmasının yankıları sürüyor.

Beyoğlu Belediyesi yetkilileri "Biz yapmadık, kimin yaptığını araştırıyoruz" demişti.



Twitter kullanıcısı Mertcan Mertbilek'in paylaştığı fotoğrafta resmi görevli oldukları anlaşılan 2 kişi, basamakları boyarken görülüyor.



Twitter'da paylaşılan yukarıdaki fotoğrafta ise, yine aynı merdivenlerde bütün gün nöbet tutan Belediye işçileri bulunuyor. İddiaya göre işçiler, merdivenlerin griye boyanmasının ardından uzun bir süre basamaklarda nöbet tuttular.

Karaköy’de yaşayan 64 yaşındaki orman mühendisi Hüseyin Çetinel tarafından boyanmıştı.

"İnsanlar gülümsesinler diye" merdivenleri boyadığını söyleyen Çetinel'in renklendirdiği merdivenler, sosyal medyada da çok paylaşılmış ve pek çok insanı gülümsetmişti.

'HABERİ SABAHA KARŞI ALDIM, ÇOK ÜZÜLDÜM'

Doğan Haber Ajansı'na konuşan Hüseyin Çetinel, sabah olayı duyarak geldiğini belirterek, "Sabaha karşı boyandığını haber aldım. Çok üzüldüm, berbat bir şey. Merdivenleri herhangi bir eylem, veya grup için boyamadım" diye konuştu.

Fındıklı'dan Cihangir'e çıkan Salıpazarı Yokuşu'nun merdivenleri, geçtiğimiz günlerde 64 yaşındaki Hüseyin Çetinel, damadının da yardımı ile bir haftada gökkuşağı renklerine boyadı. Sabah saatlerinde çevre sakinleri merdivenlerin tekrar griye boyandığını şaşkınlıkla gördü. Merdivenleri henüz kimlerin boyadığı kesinlik kazanmazken, Hüseyin Çetinel, haberi alır almaz merdivenlerin başına geldi.

Olay sosyal medyada yayılınca habercilerin ilgi odağı oldu. Üzüntü ile merdivenlere bakan Hüseyin Çetinel; "Dün pırıl pırıldı, rengarenkti. Şimdi görmüş olduğunuz gibi kül rengi olmuş. Sabaha karşı boyandığını haber aldım. Üzüldüm. Çok üzgünüm. Berbat bir şey. Bütün doğa renkli, kediler renkli, kuşlar renkli, çiçekler, dağlar renkliyken bu gri renk nereden çıkmış? Tekrardan boyamayı henüz düşünemiyorum" dedi.

Sabaha karşı belediye araçları görülmüş Çevredeki bir kamu kuruluşunun gece nöbetçilerinden 06.30 sıralarında belediye araçlarının uzaklaştığını duyduğunu söyleyen Hüseyin Çetinel, "İşi bitirip gitmişler. Ama hangi belediye boyadı, şahıslar kimler, bunları bilmiyorum' dedi.

BEYOĞLU BELEDİYESİ'NDEN "BİZ YAPMADIK" AÇIKLAMASI

Haberin sosyal medyada yayılmasıyla Beyoğlu Belediyesi'nden, "Biz yapmadık, kim ve ya kimlerin yaptığını araştırıyoruz" yönünde bir açıklama yapıldı.

BU İLK GRİ VAKASI DEĞİL

Bu Beyoğlu'ndaki ilk "gri vakası" değil. Gezi Parkı eylemleri başladığından beri Cihangir ve Karaköy'deki duvar yazıları ve resimleri sürekli gri renk boyalarla kapatılıyor.

Önce açık renk gri renklere boyanan yazılar, daha sonra gittikçe daha koyu gri renge boyanmıştı.

Bu kez de duvar yazılarında "Yine mi gri?" "Bu sefer pembe bekliyordum!" gibi ifadeler yer almıştı. En son bir sokakta yer alan Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım ve Mehmet Ayvalıtaş'ın yüzlerine ve adlarına yer verilen duvar baskısı da griye boyanmıştı.