Karadeniz’de, sekiz ilin yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol projesine karşı bölge halkının günlerdir devam eden direnişine destek amacıyla Taksim'de yürüyüş düzenlendi.

Fırtına İnisiyatifi öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşte, "Ormanıma suyuma yaylama dokunma", "Yürümeye razıyız", "Yol yeşilken geri dönün", "Denizi aldınız, dereyi çaldınız, yaylaya gelmeyi kolay mı sandınız" dövizleri taşındı.

Kitle, Tünel'den Galatasaray Meydanı'na geldikten sonra burada yapılan basın açıklamasında, "Yeşil Yol'a karşı sesimizi yükseltmek için toplandık. Taşlarımız, toprağımız ekolojik denge hesaba katılmadan yerle bir edilmek istenmektedir. Fırtınan'ın çocukları olarak çalışmaların derhal sonlandırılmasını istiyoruz. Bizler bu yolu yaptırmayacağız," denildi.

YAYLALARIN BULUNDUĞU BÖLGELER SİT ALANI

Basın açıklamasının ardından ise Karadeniz İsyandadır Platformu’ndan avukat Yakup Okumuşoğlu, hukuki süreçle ilgili bilgi verdi. Yaylaların bulunduğu bölgelerin SİT alanı olduğunu vurgulayan Okumuşoğlu, projenin imar planının dahi bulunmadığını söyledi.

(Fotoğraf: @karadenizisyan)