Ankara’da 3-6 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan Artvin Günleri programındaki HES paneline Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu müdahale etti.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşmesi planlanan "Dereler ve Hidroelektrik Santralleri" başlıklı panel valinin tehditleri üzerine iptal edildi.
 
Derelerin Kardeşliği varsa destek yok
 
"Çoruh başkentte akacak" etkinliğinin düzenleyicisi Artvin Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Gürbüz Akyüz’ü arayan vali Yemlihalıoğlu, panelin iptal edilmesini istedi. Vali, aksi halde Atatürk Kültür Merkezi’nin kullanılmasını engelleyeceğini de söyledi.
 
Yeşil Artvin Derneği, Şavşat-Ardanuç Derelerin Kardeşliği Platformları, Hopa Derelerini Koruma Platformu ve Artvin Çevre Platformu’ndan temsilcilerin konuşacağı panel iptal edildi.

Vali Yemlihalıoğlu’nun dernek yetkililerine, “Ben içerisinde Derelerin Kardeşliği Platformu olan bir panele izin vermem. Eğer bu platformdan biride konuşursa bu etkinliğe verdiğimiz bütün maddi desteği keser AKM’nin de kullanılmasını engellerim” dediği belirtiliyor.
 
Sendika.Org