Nükleer Karşıtı Platform (NKP), ABD tarafından 2. Dünya Savaşı'nı bitirme bahanesiyle 6 Ağustos 1945 tarihinde Hiroşima'ya ve 9 Ağustos 1945 tarihinde ise Nagazaki'ye atılan atom bombalarının yıl dönümü dolayısıyla Kadıköy Altıyol'dan Kadıköy İskele'ye yürüyüş düzenledi.

"Hiroşima ve Nagazaki'nin 69. yıl dönümünde nükleer santrallere ve silahlara hayır" diyen nükleer karşıtları, "Çapulcular nükleer santrallere ve silahlara karşı yürüyor" pankartı açtı. Çeşitli dövizler ve balonlar taşıyan nükleer karşıtları, sık sık "Nükleere inat yaşasın hayat", "Haydi sen de haykır nükleere hayır", "Savaşa hayır, nükleere hayır" sloganları attı.

Kadıköy İskele'de NKP adına açıklama yapan Hande Tunca, nükleer santrallerin insanlık ve çevre üzerinde yaratığı korkunç sonuçlara dikkat çekti. Tunca, santrallerin güvenliklerinin dünya çapında sorgulandığını kaydetti.

Aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok ülkenin nükleer silah bulundurduğunu ifade eden Tunca, pek çok ülkenin ise nükleer santrallerin yapımından vazgeçtiğini vurguladı. Nükleer santrallerin yaratacağı yıkımı önemsemeyen AKP Hükümeti'nin, Türkiye ve Ortadoğu'nun geleceği ile oynadığını söyleyen Tunca, Hiroşima ve Nagazaki'de yaşananları asla unutmayacaklarını ve mücadele edeceklerini belirtti. (ETHA)