Ankara'da düzenlenen “HES’lere Hayır’’ mitinginde, Başbakan  Erdoğan’a “Nükleer Gözlük” takıldı. Göstericiler ‘’HES’çilere ayirdum/ Sopanun en duzini’’ pankartı taşıdı.

Türkiye'nin değişik illerinden yola çıkan ve Ankara'da buluşan çevre gönüllüleri platformu üyeleri, ''Doğanın ve Yaşamın Yağmalanmasına Karşı'' eylem yaptı.

Derelerin Kardeşliği Platformunun öncülüğünde çevre gönüllülerinin oluşturduğu çevre platformları, Kolej Kavşak'ta buluştu. Trafiğe kapanan meydanda toplanan çevre gönüllüleri, üzerinde ''Çarşambayı sel aldı Termeyi duman almasın'', ''Su hayattır satılamaz'', ''Sinop nükleer istemiyor'' yazılı dövizler ve pankartlar taşıdı.

Sık sık ''Dereler özgürdür özgür akacak'' sloganı atılan eylemde çevreciler yaptıkları konuşmalarda, tabiata yapılan müdahalenin iklim değişikliği olarak insana geri döneceğini, hidroelektrik, nükleer ve termik santrallere karşı olduklarını vurguladı.

 “Hidroelektrik Santrallere Hayır’’ mitinginde, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Enerji Bakanı Taner Yıldız’a “Nükleer Gözlük” takıldı. Göstericiler Erdoğan ve Yıldız’ın parlak gözlüklü fotoğraflarını taşıdı.

“Dereler Ankara'ya Akacak” sloganı ile Kolej Meydanında miting yapan ve büyük bölümü Karadeniz’den gelen çevreciler, HES'lerin yanı sıra, nükleer ve termik santraller de karşı çıktılar. Göstericiler tulum eşliğinde horon da oynadı. Mitingde  Hasankeyf’de, Artvin’e kadar çok sayıda grup yeraldı. 

Gösteriye katılan Artvin’in Kemalpaşa ilçesi ‘’Dereleri Koruma Platformu’’ üyelerinin Karadeniz şivesi ile yazdıkları, ‘’Bu derenun uzuni/ Kiramadum Buzuni/ HES’çilere ayırdum/ Sopanın en duzini’’ pankartı da ilgi çekti.

Konuşmalardan sonra sahneye yerel müzisyenler çıktı. Yöresel ezgilerin söylendiği eylemde, çevreciler tulum eşliğinde halay çekti.

AJANSLAR