Karaçam, Köknar’lılar HES’çileri püskürttü…

Davanın sonuçlanmasını bekleme sözü veren HES’çi şirket ve yetkililer Solaklı vadisini terk ediyor.

Trabzon’un Solaklı Vadisi’ndeki Karaçam ve Köknar köylerinde, HES’çi Bugato şirketinin 3 Kasım Perşembe sabahı, kolluk kuvvetleriyle birlikte vadiye dayanmasıyla başlayan direniş, nöbet, jandarma ve polis saldırıları ve en son 5 Kasım sabahı köylerden geçmeye çalışan kamyonlara karşı gösterilen tepkiler sonrası, günün ilerleyen saatlerinde Yarbay, Üsteğmen ve Şirket yetkilileri bölge halkı ile toplantı talep etti.

Yapılan toplantıda inşaat alanından sorunsuz bir şekilde ayrılmak istediklerini belirten yetkililere ve jandarma kuvvetlerine karşı bölge halkı, "bölgeye yerleştirilen konteynırların kayıtsız şartsız kaldırılması ve salı gününe kadar bölgenin terkedilmesi taleplerini iletti, aksi takdirde yaşanacaklardan sorumlu olmayacaklarını" dile getirdi. Halkın teklifini kabul eden yetkililer bölgeyi terk edecekleri ve dava sonuçlanana kadar çalışma yapılmayacağı sözü verdi. Jandarma aynı gün bölgeden ayrıldı.

Solaklı’da, jandarma ve robokop polisler eşliğindeki iş arabalarının dağ yolunda gözükmesiyle başlayan iki günlük süreçte, Köknar ve Karaçam’lılar, su ve yaşam alanı mücadelesinde yeni bir kazanım elde ettiler.

DEMOKRAT HABER