Kamilet Vadisinde HES istemiyoruz” sloganıyla Arhavim.net grubu tarafından Çifte Köprü’de düzenlenecek şenliğinin alanına saldırıda bulunuldu. 

Dün gece gerçekleşen olayda, bir grup saldırgan iki köprü arasına kurulan sahneyi paramparça etti. Küçük köy muhtarlığının şikayeti üzerine jandarma olay yerinde incelemelerde bulundu.

Arhavim.net grubu her yıl Güngören köyünde “Geleneksel Hamsili Ekmek ve Laz Böreği Şenliği” düzenliyordu. Kamilet Vadisinde kurulması düşünülen HES’lere dikkat çekmek amacıyla, şenlik bir kereye mahsus Çifte Köprü’ye taşınmıştı.

Arhavim.net grubu ise yapılan saldırıya şu sözlerle tepki gösterdi. “Biz daha güzel bir sahneyi yine kuruyoruz. HES’lere karşı duruşumuzdan kesinlikle taviz vermiyoruz. Herkesi Çifte Köprü’ye bekliyoruz.”



Şenliğe Tolia Grubu, Grup Destan, Shurimshine, Akın Gülhan ve Tolga Kurdoğlu gibi sanatçılar katılacak.

'KAMİLET VADİSİ BİR DÜNYA MİRASIDIR, EKO SİSTEMİ BOZULMADAN KESİNLİKLE KORUNMALIDIR'

Kamilet Vadisi’nin korunması gereken bir dünya mirası olduğunu belirten çevre ve bilim uzmanları, Dere Tipi HES’lerin üreteceği enerjinin vadiye vereceği zararı asla karşılayamayacağını belirterek; “Karadeniz’deki bütün dereler irili ufaklı HES tehdidi altında bulunuyor. Bu durum tıpkı vücuttaki kangreni andırmaktadır. Suyun geçip hayat vermesi gereken yerlere ulaşamaması durumunda bundan tüm doğa büyük bir zarar görecektir. Burada üretilen enerji ise yüksek gerilim hatlarında kaybolup gitmekte. Kaybolan sadece bu değil elbet, Milyarlarca yılda var olan eko sistemi neredeyse bir hiç uğruna yok ederek gelecek kuşağı ve yaşamı yok etmiş oluyoruz” ifadelerini kullanıyorlar. (evrensel)