Mustafa Dermanlı / Bozcaada
 
Şiddetsiz eylemleri ile dünya üzerindeki milyonlarca insana ilham veren Rainbow Warrior, bu defa herkesi Akdeniz'in en büyük doğal kaynağı 'güneş' için herkesi sesini yükseltmeye davet ediyor. Kasım ayında Fas’ta düzenlenecek İklim Zirvesi yolunda Akdeniz boyunca umut ve güneşin mesajını taşıyacak Rainbow Warrior, Türkiye’nin enerji geleceğinde güneş enerjisinin rolünün tartışılacağı bir platform olarak Eylül ayından bu yana Türkiye’de.
 
Rainbow Warrior, Bodrum’un ardından sırasıyla Sığacık ve Çeşme’yi ziyaret ettikten sonra bu sabah (Cuma) Bozcaada’ya geldi. Sabah saatlerinde Bozcaadalı çevreciler tarafından tekneyle karşılanan gemiyi gün boyu adalılar ve adadaki tatilciler ziyaret ettiler.


 
Bozcaada Forum’un ziyaretinin yanı sıra, Kazdağları Koruma Derneği üyeleri ve Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da gemiyi ziyaret edenler arasındaydı.
 
Yolculuklarının yüzde 80’ini yelkenle rüzgâr sayesinde yapan gemi yolculuk boyunca güneşin faydalarını ve bireysel kullanımını arttırıcı yöntemleri anlatıyor.


 
Bugün gemiyi yaptığımız ziyarette Greenpeace Akdeniz İletişim Sorumlusu Burcu Ünal, “Güneş konusunda Akdeniz önemli. Tabii ki her yeri ziyaret etmek istesek de bazı noktaları pas geçmek zorunda kaldık. Bozcaada’yı da rotamıza özellikle ekledik. Seferihisar Belediyesi projemize çok sıcak baktı ve birlikte hareket ediyoruz. Cittaslow (Yavaş Şehir) üyesi kentleri sırasıyla ziyaret edeceğiz. Belediyelerin bu konuda kooperatifleşmesi ve yerel halkın inisiyatifini arttırmaya yönelik önceliklerimiz var. Umarız Bozcaada Belediyesi ile de birlikte hareket edebileceğimiz projeler yapabiliriz” dedi.


 
Geminin bütün bölümlerini ziyaretçilere tüm gün boyunca gezdiren geminin gönüllüleri, sonrasında konferans salonunda kısa filmlerle bilgilendirici tanıtımlar yaptılar. Bozcaada gibi güneşlenme süresi çok yüksek olan bir yerin de güneşe yönelmesi konusunda büyük bir adım olacağı yine proje yetkilileri tarafından belirtildi.


 
Rainbow Warrior Pazar gününe Bozcaada’da olacak. Geminin sonraki rotasında Çanakkale ve İstanbul var. İstanbullular, Kuruçeşme açıklarında olacak gemiyi Salı gününden 26 Eylül’e kadar ziyaret edebilecekler.