Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santralın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 3. Kez sunulan ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) raporunu değerlendiren Greenpeace, projeyle ilgili hâlâ eksik pek çok noktanın olduğunu vurguladı

Akkuyu’da kurulması planlanan nükleer santralın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 3. Kez sunulan ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) raporunu değerlendiren Greenpeace, projeyle ilgili hâlâ eksik pek çok noktanın olduğunu vurguladı. Greenpeace’e göre  yaklaşık 4000 sayfalık rapordaki en önemli eksikliklerden biri, nükleer kaza halinde ortaya çıkacak zararın sorumlusunun olmaması.

BirGün'ün haberine göre; Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Aksoğan, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nin (NGS) şeffaf olmayan bir şekilde işletilen ÇED süreci sonucunda ortaya çıkan rapor, projeye ilişkin her türlü maliyet analizine yer verirken, nükleer kaza halinde ortaya çıkacak zararın sorumlusunun kim olacağı sorusuna cevap veremiyor. Yüklenici Akkuyu NGS şirketi, sermayesi ile sınırlı olduğu için gerçekleşmesi olası bir kaza sonrası, şirketin hukuki sorumluluğu üzerine alma kabiliyeti yok.” dedi.