Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü, Gökçeada ilçesinde yaşayan Rumların projelerine hibe desteği vermeyi planlıyor.

yeşilgazete.org'da yer alan habere göre TKDK İl Koordinatörü Ümit Ortan, yaptığı yazılı açıklamada, Rum Vakıfları Derneğinin (RUMVADER) Gökçeada’nın Zeytinli köyünde düzenlediği toplantıya katılıp, hibe destekleri hakkında bilgi verdiklerini bildirdi.

Ortan, TKDK’nın desteklerinin, adada yaşayan ya da adaya dönmek isteyen Rum vatandaşlar için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Özellikle kırsal turizm destekleriyle hem adanın potansiyeli değerlendirilebilecek hem de dedelerinin evini imar etmek isteyen Rum vatandaşlarımız için bu yatırımlar önemli bir gelir kaynağı olacak. Adada önemli bir değer olan zeytin için TKDK ile yapılacak yatırımlara yüzde 50 hibe desteği verilebilecek. Hazırlanacak projelerle zeytinyağı üretim tesisleri kurulabilecek. Tüm yatırımcıları TKDK’ya proje hazırlamaya davet ediyoruz.”