Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ‘mesire yeri’ olarak 29 yıllığına kiraya çıkarılan Göcek koylarından Göbün Koyu’nun ihalesine de Muğla 2. İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Göcek koyları olarak bilinen Akbük ve Taşyaka’yı (Bedri Rahmi) 26 Mart’ta, Göbün ve Küçük Sarsala’yı ise 27 Mart’ta ihaleye çıkarmış, koylar kapalı zarf usulü teklif ve açık artırma yöntemiyle kiralanmıştı. Muğla Belediyesi’nin açtığı ihalenin iptali davasında ise Muğla 2. İdare Mahkemesi, Taşyaka Koyu’nun ihalesinde yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Muğla Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada “Dava gerekçesi olarak İl Özel İdaresine tanınan hakların Büyükşehir Belediyesine geçtiği, Orman İşletme Müdürlüğünce ihaleye çıkılamayacağı belirtildi. Bu nedenlerden dolayı ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulmasını talep ettik. Büyükşehir Belediyesi olarak ayrıca, gündemde olan diğer koylar için de iptal başvurusu yaptık” demişti.

İhalelerin yapıldığı gün yol kapatıp eylem yapan bölge halkı diğer iki koy için de aynı kararı ve ihalenin tamamen iptal edilmesini bekliyor.