Termik santrali protestosuna katılan 11 kişi hakkında açılan soruşturmada, “kamu görevlisi olan kaymakamı istifaya davet etmek’ suçlaması da dikkat çekiyor.

 

Gerze ilçesinin Yaykıl köyüne kurulmak istenen termik santral için yapılmak istenen sondaj çalışmasını iş makinelerinin önüne yatarak engelleyen Yeşil Gerze Çevre Platformu (YEGEP) üyesi 11 kişi hakkında “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “izinsiz basın açıklaması yapmak” ve “kamu görevlisi olan kaymakamı istifaya davet etmek suçlaması” gerekçesiyle bir soruşturma daha başlatıldı.

 

KAYMAKAM'I İSTİFAYA DAVET ETME SUÇU!

Yeşil Gerze Çevre Platformu’nun (YEGEP) öncülüğünde Gerze halkı, Anadolu Grubu tarafından Yaykıl köyüne kurulmak istenen termik santralın 23 Ağustos’ta yapılmak istenen sondaj çalışmasını iş makinelerinin önüne yatarak engellemişti. YEGEP üyesi 11 kişi hakkında “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “izinsiz basın açıklaması yapmak” ve “kamu görevlisi olan kaymakamı istifaya davet etmek" suçlaması gerekçesiyle bir soruşturma daha başlatıldı.

 

Gerze’de 3 Mayıs 2010’da ÇED toplantısını protesto eden Yeşil Gerze Çevre Platformu (YEGEP) üyesi 6 kişi yargılandıkları Sulh Ceza Mahkemesi’nde “hakaret” suçundan 1’er yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırılmış ancak cezaları ertelenmişti. (focushaber)