Türkiye ve İspanya ile beraber 2020 Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmak için yarışan Japonya’da nükleer felaket giderek kötüleşiyor.

Depremin ardından Fukuşima nükleer santralinde ortaya çıkan radyasyon sızıntısı tüm çalışmalara kaşın düşürülemedi. Japonya nükleer otoritesi, hatalı ölçüm yapıldığını ve radyasyon seviyesinin bilinenden yüzde 20 daha fazla olduğunu açıkladı.

Japonya Devlet Bakanı Yoshihide Suga ise hükümetin gerekli tüm çalışmaları yaptığını savundu. Suga, “Hükümet kimyasalla kirlenmiş su sorununu en önde ele alarak, teknoloji ve bilgelikle hızla çözebileceğini açıkça ortaya koydu” diye konuştu.

Tokyo Elektrik Enerji Şirketi, yeraltı su kaynaklarının da soğutmada kullanılan tanklara sızdığını tespit etti. Şirket, santralın soğutma tanklarındaki radyasyon sızıntısının bin 800 milisievertten 2 bin 200’e çıktığını duyurdu.

Japonya’da 2011’de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından tsunaminin vurduğu Fukuşima’da dünyanın en büyük ikinci nükleer felaketi yaşanmıştı. (euronews)