Bakanlar Kurulu ve Enerji Piyasaları Kurulu kararı ile "acele kamulaştırma" kapsamına alınan ve üstünde Attilla 1 ve Atilla 2 isimli iki HES yapılan Bolaman Çayı-Şahsen Deresi'nde, hukuki mücadele başlatan Fatsa Demirci Köyü sakinleri, hukuki mücadeleyi kazandı.

Ancak şirket yargıyı hiçe sayınca köy sakinleri de, 12-13 Temmuz'da dere kenarında direniş çadırı kurma kararı aldı.

DİHA'nın haberine göre, Artvin Arhavi'de HES projesi yürüten ve mahkemenin durdurma kararına uymayan MNG şirketinin yaptığı benzer bir hukuk tanımazlık, Suarı isimli şirket tarafından, Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Demirci Köyü'nden geçen Bolaman Çayı-Şahsen Deresi'nde gerçekleşiyor.

Bölgedeki yaşam savunucularının hem Yargıtay 6. Dairesi'ne hem de Ordu İdare Mahkemesi'ne açtıkları davalardaki, "Yaşamın talan edilmemesi için bu talanı durdurun" talepleri haklı buldu.

Dere üzerinde Attila 1 ve Atilla 2 isimli iki HES projesi yapan Suarı şirketi, hukuken dere üzerinde iş yapamaz hale gelmesi gerekirken, dere üzerindeki talanına devam ediyor.

Şirketin talanını durdurmak isteyen yaşam alanı savunucuları 12 -13 Temmuz'da dere kenarında direniş çadırı kurarak nöbet tutacak.

HORONLARLA HALAYLARLA DERE NÖBETİ TUTULACAK

Demirci Köyü sakinlerinden yaşam alanı savunucusu Gülizar Şendur, DİHA'ya yaptığı açıklamada, şirketin iş makinalarını alıp gidene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyleyerek, tüm yaşam alanı savunucularını bölgeye davet etti.

Dere kenarında tulum çalıp halay ve horonlar eşliğinde dere nöbeti tutacaklarını belirten Şendur, "Haklıyız kazanacağız" dedi.