Artvin'in Cerattepe’de, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır AŞ tarafından altın ve bakır madeni çıkarılmak istenmesiyle ilgili tartışmalar ve direniş sürerken iki dönem AKP Artvin İl Başkanlığı yapan Ahmet Özçelik, AKP yönetiminin Cerattepe'deki 'gerçeği' anlamakta zorlandığını söyledi.

Zaman’dan Gürhan Savgı’nın haberine göre, Artvin halkının Cerattepe’de madene karşı olduğunu belirten Özçelik, bunu partisinin üst yöneticilerine anlatamadığını söyledi. Genel merkezin tutumunun kendilerini zora soktuğunu vurgulayan Özçelik, “Biz yörenin gerçeklerini AK Parti üst yönetimine bir türlü anlatamadık. Şimdi kendi insanlarımızla sokakta gezmeye imtina ediyoruz. Bu insanlar, yaşananları tamamen AK Parti’nin üst düzey politikacılarının tutumuna bağlıyor. İnşallah kararlarını tekrar gözden geçirip geri alırlar” diye konuştu.

“CENGİZ İNŞAAT’A GÜVENMİYORUZ”

Ahmet Özçelik, Cerattepe’de çıkarılmak istenen madenin devlete ve millete fayda getirmeyeceğini düşünüyor. Artvinlinin, Cengiz İnşaat’ın bölgede yaptığı diğer işleri iyi bildiğini hatırlatan Özçelik, “Cengiz İnşaat o madeni oradan alır gider. Kasasına kazancını koyar. Arkada pisliğini ve ölü bir şehir bırakır. Cengiz İnşaat’a hiç güvenmiyorum. Bu şirket vatandaşı köle gibi çalıştırır, günü gelir kapıya koyar” dedi. Madene karşı olanların terörist gibi gösterilmeye çalışmasına da tepki gösteren Özçelik, “Devlet yapmaması gerektiğini yaptığı için istenmeyen olaylar meydana geldi” dedi.

Başbakan Davutoğlu, Yeşil Artvin Derneği yöneticilerini, bugün saat 11.00’de görüşmek üzere Ankara’ya davet etti. Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan ile avukat Bedrettin Kalın, oluşturulacak heyetle birlikte görüşme için Ankara’ya gidecek.

(Fotoğraf: Sener Yılmaz Aslan)