Saat 22.00 sıralarında, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çoğunluğu esnaf yüzlerce vatandaş, Simav'a gelmediği gerekçesiyle Başbakan aleyhine sloganlar atarak Çadır Kente kadar yürüdü.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto eylemi kapsamında Çadır Kentte toplanan Simavlılar ilçelerinin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Kasım Karahan, burada vatandaşları sakinleştirmek için konuşmalar yaptı. Ancak kızgın Simavlılar protestolarına devam etti.

Protestocu Simavlılar daha sonra sessiz bir şekilde olay çıkarmadan dağıldı.

7 bin kişi çadırkentte

19 Mayıs'ta meydana gelen depremin ardından yaklaşık 7 bin kişi, Türk Kızılayı'nın kurduğu çadır kentte yaşama devam ediyor.

Çadır kentte dün gece havanın serin olmasına aldırmayan depremzedelerden bazıları çay demleyip komşularıyla paylaşırken, bazıları da çevrede yürüyüş yapmayı tercih etti.

4 aileye bir çadırın düştüğü çadır kentte bazı vatandaşlar sunulan hizmetlerden memnun olduklarını ifade ederken, bazıları da ihtiyaçlarının karşılanmasını istedi.

Tuvalet ve içme suyu sorunu ile çöp toplama konusunda sıkıntıların devam ettiğini belirten depremzedeler, aydınlatma probleminin de çözülmesini talep etti.

CNNTÜRK