Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erdoğan, yayımladığı mesajında, "Dünya Çevre Günü’nün çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Günümüzde tüm insanlığın ortak amacı, biyolojik çeşitliliğin korunduğu, kaynakların sürdürülebilir kullanımının benimsendiği, açlık ve yoksulluğun en aza indirildiği, çevreyle dost, çevre kirliliğinin önlendiği daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dünyaya ulaşmaktır.

Bu ortak amaç çerçevesinde yürütülen çalışmalara ve tüm ülkelerin bu konudaki

hassasiyetlerine rağmen, ne yazık ki çevre sorunları küresel ısınma, susuzluk, çölleşme, biyolojik çeşitlilikte azalma ve bazı canlı türlerinin yok olması gibi boyutlarıyla küresel bir tehdit olarak etkisini her geçen gün artırmaktadır. Uluslararası anlaşmalar çerçevesindeki sorumluluklarının bilincinde olarak, tüm insanlığı etkileyen çevre sorunları konusunda yürütülen çalışmaların takipçisi olan ülkemiz, ekonomi, enerji, şehirleşme ve daha birçok alanda çevrenin korunmasını ön plana çıkaran politikalar yürütmektedir.

Devletimiz, sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize ulaşmak, tabiat varlıklarımızı korumak, planlı şehirleşme çalışmalarına hız vermek, ağaçlandırma seferberlikleri ile orman varlığımızı artırmak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla gerçekleştirilen projelere destek vermektedir. Çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli aşamalarından biri ise, çocuk yaşlardan başlayarak vatandaşlarımızın bu hususta bilinçlendirilmesi; çevreye zarar vermenin, geleceğe zarar vermek olduğu anlayışının tüm toplum tarafından benimsenmesidir. Bu kapsamda eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ve basın yayın organlarının işbirliğinde yürütülecek çevre konusundaki çalışmalara vatandaşlarımızın desteği ve katılımı büyük önem taşımaktadır.

Dünya Çevre Günü’nün çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyor, en kalbi duygularımla selamlıyorum "