Evlerimiz, ofislerimiz zaman zaman miladı dolmuş elektronik eşyalar ile dolup taşar. Bilgisayar parçaları, monitörler, eski model cep telefonları gibi atmaya kıyamadığımız ve özellikle de satılacak veya yakınlarımıza kullanmaları için verilecek durumda olmayan elektronik eşyalar, odamızın bir köşesinde kaderlerini beklerler. Genellikle de bu kullanılamaz haldeki eşyalarımızın akıbeti çöp günü kapıya konmak olur.

İşte bu sıkıntılı duruma çözüm olmak adına geliştirilen bir proje olan Elektronik Çöp geçtiğimiz günlerde hizmete açıldı. Kullanmadığınız ve çöpe atacağınız elektronik eşyalarınızı ElektronikCop.com’a bildirerek, geri dönüştürülmelerini sağlayabilirsiniz.

Elektronik Çöp bir sosyal sorumluluk projesi. Eski elektronik eşyaların çöpe gitmesi yerine geri dönüştürülmesini sağlayan proje, doğaya fayda sağlamayı amaçlarken ve tekrar topluma yarar sağlayacak hale getirilmelerine de aracılık ediyor.

Sitenin işleyişi oldukça basit. Sol üst bölümde yer alan Çöpe At sekmesine tıklayarak ulaşım bilgilerinizi ve geri dönüştürülmesini istediğiniz elektronik eşyanızı bildiriyorsunuz ve ElektronikCop.com ekibi, gelip onları sizden teslim alıyor.

Sitede yer alan rakamlara baktığımızda, dünyayı ciddi bir elektronik elektronik atık tehlikesi beklediğini görüyoruz. Öyle ki Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan rapora göre 2011 yılında EU27 ülkelerinin üretmesi beklenen elektronik atığın 10 milyon olduğu söyleniyor. Bu elektronik atıkların ise sadece 5.3 milyon tonu toplanarak, geri dönüştürülecek.

sosyalmedya.co