Yasalara rağmen Titanic Deluxe Belek Oteli, Beşgöz Deresi'nde ekolojik dengeyi bozacak çalışmalarına devam ediyor. Otel yetkililerinin buradaki doğayı tahrip edecek çalışmalarına yönelik tepkilere ise saldırı sürüyor.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLDİ, AMA KATLİAM SÜRÜYOR

Mahkeme, Kadriye Belediyesi ve Titanik Otel’in iskele ve restoran yapımı için Beşgöz Deresi’nde ağaç kesme ve dereyi doldurarak doğa katliamı yapmasına göz yummayarak yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak bu karara rağmen katliam devam ediyor. Bu doğa katliamına karşı düzenlenen protestolara ise Otel çalışanlarının saldırısı da sürüyor.

1. DERECE DOĞAL SİT ALANI

Belek Beşgöz Deresi Belek’te doğup Akdeniz’e akan ve 25 kuş türünü barındıran, balıklara yuva olan bir dere. Derenin bir bölümü ise 1. Derece Doğal Sit alanı durumunda; ayrıca derenin denize aktığı bölümde caretta carettaların üreme alanı olan Belek sahili bulunuyor.

Bu kıyı Türkiye’nin de imza koyduğu uluslar arası nesli tehlike altındaki türleri koruyan Bern sözleşmesine göre koruma altında. Ancak Belek’te bulunan Titanik Otel hukuku hiçe sayarak, yürütmeyi durdurma kararını tanımayarak inşaatına devam etmekte.

'DOĞA KATLEDİLİYOR' TABELASI NEDENİYLE SALDIRI

Titanic Otel genel müdürü başta olmak üzere, "Bu otelin sahil yolu inşaatı, yasalarca durdurulmasına rağmen, doğa örgütlerince, doğaya verdiği zarar nedeniyle protestolarına rağmen devam etmektedir. Buna sessiz kalmayın" yazılı  tabela nedeniyle Tat Golf çalışanlarına yönelik saldırı anı bir videoyla kayıt altına alındı.

Saldırı sırasında yerel bir gazeteciye de şiddet uygulandığı görülüyor. (Demokrat Haber)

İşt o saldırı anlar: