5 Eylül 2011 Pazartesi günü Anadolu Grubu'nun Sinop'un Gerze İlçesi'ndeki Yaykıl Köyü'ne yapmak istediği termik santral çalışmaları için polis koruması altında köye gelenlere karşı gerçekleştirilen direnişte tutuklanan Volkan Özcan mahkemece serbest bırakıldı.
 
106 gün sonra mahkemeye çıkarılacağı öğrenilen Volkan Özcan’ı karşılamak ve destek vermek için çevreciler ve ilçe sakinleri adliye binası önünde toplandı. Adliye önünde toplanan yüzlerce kişi gözaltındaki Volkan Özcan’ı adliyeye alınırken alkış ve sloganlarla destek verdiler.

5 Eylül 2011 Pazartesi günü Yaykıl Köyü’ndeki direnişte tutuklanan Volkan Özcan 21 Aralık 2011 Çarşamba saat 10 30'da çıkarıldığı mahkeme tarafından 21 Mart 2012 Çarşamba günü tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.



Ne olmuştu?

5 Eylül 2011 pazartesi günü  Anadolu Grubu'nun Sinop'un Gerze ilçesi Yaykıl Köyü’nde kurmak istediği termik santralin sondaj işlemleri için emniyet güçlerinin koruması altında gelenlere halk izin vermemişti.

Atılan gaz bombalarının dumanı altında gövdelerini siper eden köylüler polisin sert müdahalesine maruz kalmıştı.

Müdahale sırasında protestoculardan 6’sı gözaltına alınmış, 5 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, Volkan Özcan’ın sorgusu tamamlandıktan sonra “tüm deliller toplanıncaya kadar” tutuklu kalmak üzere cezaevine gönderilmişti. (birgün)