Kocaeli Yukarı Hereke'deki yarım kalan yollar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Konuyla ilgili konuşan HDP’li İbrahim Ergin, “Bu ayıp Körfez ve Büyükşehir yetkililerine yeter,” dedi

HDP Körfez İlçe eski Başkanı ve 7 Haziran’daki genel seçimlerde milletvekili adayı olan İbrahim Ergin, Körfez Belediyesi’ne tepki gösterdi. Ergin, Yukarı Hereke’de belediyenin yarım bıraktığı ve yapmadığı hizmetleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)’nin girişimiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacağını söyledi. Körfez ve Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet götürmediği için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir girişimde bulunduğunu belirten Ergin, “Bu ayıp Büyükşehir ve Körfez Belediyesi yöneticilerine yeter” ifadelerini kullandı.

"ÖYLECE BIRAKTILAR"

bizimkocaeli.com'un haberine göre, HDP’li İbrahim Ergin konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Seçim öncesinde göz boyamak için toprağın üstüne bir miktar asfalt attılar. Bazı yerleri de stabilize olarak bıraktılar. Asfalt atılan yerlere de ne su kanalları, ne kaldırımlar ne de bordürler yapıldı. Seçimden sonra da belediye araçlarını ve ekiplerini Yukarı Hereke’den çekti. Şu anda Yukarı Hereke’de belediyenin hizmeti durmuş bulunuyor. Yukarı Hereke’de ocaklardan bağlanan yollar da yarım kaldı.Biz de ilçemizde yaşanan bu durumu partililerle görüşerek genel merkeze ilettik.

"ARAÇLAR BEKLENİYOR"

"Yapılan girişim ve görüşmeler sonrasında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, araç ve ekiplerini Yukarı Hereke’ye göndererek yarım kalan işleri tamamlayacağını söyledi. Biz de bunun olumlu olacağını belirttik. Şimdi, gelecek olan ekip ve araçları bekliyoruz."

İbrahim Ergin’in söylediklerinin gerçekleşmesi halinde, Türkiye’nin en zengin belediyelerinden biri olarak tanımlanan ve AKP’li başkanların yer aldığı Körfez Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi hizmet alanı içindeki Yukarı Hereke’deki hizmetleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yapmış olacağına dikkati çekti