Dersim'in Pülümür ilçesinde nesli tükenmek üzere olan ve kent halkı tarafından kutsal sayılan 3 ve 6 yaşlarında iki dağ keçisi (Bezuvar), kaçak avcılar tarafından öldürüldü.

Bölgede kaçak olarak avlanan ve iki dağ keçisini öldüren avcıların üçüncü dağ keçisini vuracakları sırada Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğü Dersim Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından fark edildiği belirtildi.

Avcıların iki dağ keçisini vurup üçüncüyü de vurmak üzereyken yakalandığını belirten Doğa Koruma Görevlisi Hasan Boy, "İki koruma ekibiyle merkez dahil 8 ilçeye bakıyoruz. Bu yeterli olmayabiliyor. Gece gündüz çalışıyoruz. Ancak bu sadece bizimle olmaz, vatandaşın da bu konuda duyarlı olması lazım" dedi.

Ekiplerin artırılması gerektiğine de değinen Boy, yakalanan avcılara 12 bin TL'lik cezanın yanı sıra idari para cezası da uygulanacağını söyledi.

Öte yandan vurulan dağ keçilerini Dersim kent merkezine getiren Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğü Dersim Şube Müdürlüğü ekipleri, yurttaşlara kaçak avcılık konusunda duyarlı olma çağrısı yaptı.

Duruma tepki gösteren yurttaşlar da, kent genelinde her türlü yaban hayvan avcılığının yasaklanmasını istedi.

Son günlerde çeşitli bölgelerde nesli tükenme tehlikesi altında olan çok sayıda hayvan bilinçsizce öldürülmüş ve haber olmuştu.