Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Çalışkan köyü yakınlarında bulunan Çalışkan Hudut Taburu'ndan yapılan top atışları nedeniyle Cudi Dağı'nda 2 gün önce başlayan yangın hala söndürülebilinmiş değil.

Dağın yamaçlarında yer alan köylerin kırsalında bulunan ormanlık alanlarda devam eden yangını, iki günden bu yana yöre halkı kendi imkanları ile söndürme çabası içerisinde. Ancak arazinin engebeli olması nedeniyle yangının söndürülmesinde güçlük çekiliyor.

Silopi Belediyesi'ne ait iş makineleri ile itfaiye araçlarının da bölgeye gönderildiği, ancak arazi koşulları nedeniyle yangına müdahale edemediği öğrenildi. Helikopter desteği olmadan yangının kontrol altına alınmasının mümkün olmadığını belirten yurttaşlar, yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi.

BAKANLIK HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YAPMIYOR

Başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin şu ana kadar herhangi bir söndürme çalışmasında bulunmadığı yangın yüzünden yüzlerce dönümlük alan küle döndü.

Öte yandan aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir ve DBP ve HDP Silopi ilçe yöneticilerinin bulunduğu bir heyet, yangın alanına ulaşamaya çalışıyor.

Devlet yetkililerinin yangına seyirci kalmasına tepki göstererek Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, yangına havadan müdahale edilmediği takdirde dağın büyük bir bölümünün yanacağı uyarısında bulundu.

MARDİN'DE DE ORMAN YANGINI BAŞLADI

Cudi Dağı yamaçlarındaki yanıgın devam ederken Mardin'de de bir orman yangını haberi geldi.

Mardin'in Mazıdağ ile Derik ilçesi arasında bulunan ormanlık alanda çıkan yangını, çevre köylerde yaşayan yurttaşlar dumanların yükselmesi ile fark etti. Söndürme çalışmaları için yetkililere haber veren köylüler, yangını söndürmek üzere bölgeye doğru yola çıktı. (DİHA)