Çernobil Nükleer Felaketi’nin 27. yılında Taksim bütün gün nükleere karşı eylem alanı oldu. Yapılan performansların ardından 19.30'daki nükleere hayır yürüyüşü ile eylemler son buldu.

“Çernobilin 27. yılında tüm gün sokaktayız isyandayız” sloganıyla yola çıkan Karadeniz İsyandadır Platformu (KİP) Taksim’in çeşitli noktalarında yapılan müzik ve dans performansları ile Çernobil'e lanet nükleere hayır dedi.

Gizem Akman, Fuat Onan, MümtazYaşar,  Çima, Viramosa, Ezgi Mete gibi sanatçıların gün boyu Taksim’in çeşitli noktalarında yaptığı performansların yanı sıra yıllardan beri nükleere karşı mücadele eden Ender Eren, Mustafa Cevdet Aslan ve Ertuğrul Akçaoğlu "Ayaklı kütüphane" olarak vatandaşların sorularını cevapladı.

Gün boyu yapılan etkinliklere dağıtılan Çerbobilgi testi ile vatandaşların nükleer santral ve Çernobil kazası ile ilgili bilgileri sınandı.

Ayrıca oluşturulan "Nükleer Santral İstemiyorum" pankartında insanlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gün boyu süren etkinliklerin ardından Taksim meydanında buluşan yaklaşık 700 kişi "Çernobile Lanet Nükleere İsyan" yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Galatasaray meydanında yapılan basın açıklamasını, grup adına Sinoplu genç Songül Özkan okudu. Özkan basın açıklamasında "Nükleere karşı yaşamı savunduğumuz için, iktidarların ve şirketlerin talan projelerine karşı sokaktayız, isyandayız!" dedi.

Eyleme Karadenizli sanatçılar Niyazi Koyuncu, Aydoğan Topal, Entu, Selim Bölükbaşı ve Tahsin Ocaklı'da destek verdi. Eylem horonlarla son buldu. ( Demokrat Haber )