Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde yapımı planlanan Yunuslar Regülatörü ve HES projesine açılan ikinci davayı gören Kastamonu İdare Mahkemesi, “İşlemin yürütülmesinin durdurulmasına” karar verdi.

Mahkeme kararı jandarma gözetiminde proje sahibi firmaya tebliğ edilirken yeni bir karar verilinceye kadar dere yatağında çalışma yapılamayacağı belirtildi.

HUKUK MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Akçay deresi üzerinde, HES Enerji Elektrik Üretim San. Tic. A.Ş. tarafından yapımı planlanan Yunuslar Regülatörü ve Hidro Elektrik Santralı’na (HES) için açılan ikinci davayla ilgili mahkeme kararının ardından Çatalzeytin Âşıkları Çevre Platformu adına bir açıklama yapan Emin Türkay Öztürk, Akçay deresindeki HES'le ilgili hukuk mücadelesinin sürdüğünü belirterek, deniz dolgusunun yanı sıra derelerin HES'ler ve taş ocaklarıyla kurutulmasına karşı çıktıklarını kaydetti.

VALİ BEKTAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ

Çevre konusunda her noktasında var olma çabası içinde olduklarının altını çizen Öztürk, konuyla ilgili çalışmaları sıklıkla basın yoluyla kamuoyuna yansıttıklarını dile getirdi. Öztürk, bölgedeki yetkililerin de gündeminde olan çöp, atık sular ve ilgili diğer çevre sorunlarının çözümü konusunda kaygı duymadıklarını belirterek Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'a çevre konusundaki ilgisinden dolayı teşekkür ettiklerini de sözlerine ekledi.