Akdeniz'in ikinci, Türkiye'nin ise en büyük caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olan Antalya'nın Belek Sahili'nin, Kadriye Belediyesi tarafından bir otelin müşterilerine tahsis edilmesini protesto eden çevreciler eylem yaptılar.

Antalya Kaleiçi Yat Limanı'ndan saat 11.00'de ayrılan 35 çevreci, karadan ulaşımı olmayan caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanına tekneyle gitti. Yola çıkmadan önce Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu adına basın açıklaması yapan Hediye Gündüz, Türkiye'nin de imzasının olduğu Bern Sözleşmesi'ne göre bölgenin koruma altında olması gerekirken Kadriye Belediyesi'nin çalışması ile bir otelin müşterilerine ait bölge haline geldiğini söyledi.

Parka tekne dışında ulaşımın mümkün olmadığını söyleyen Gündüz, "Caretta caretta kaplumbağalarının Türkiye'deki en büyük üreme alanı şu an bir otelin müşterileri için tahsis edilmiş durumda. Kaplumbağaların bu sene yeterince yumurtlama gerçekleştirip gerçekleştirmediğini yerinde görmek üzere tekneyle açılıyoruz. Umuyoruz ki nesli tükenmekte olan bu hayvanlar için çabalarımızın faydasını görürüz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından hep birlikte tekneye binen grup, Belek sahiline doğru yola çıktı.