Bursa'da daha önce iki kez baz istasyonu kurulmaya çalışılan Esenevler Mahallesi'ne yeniden baz istasyonu kurulmak isteniyor. Baz istasyonu istemeyen mahalleli bu akşam yaptıkları eylemle tepkilerini dile getirdi.

Evrensel'de yer alan habere göre, mahalleye üçüncü defa kurulmak istenen baz istasyonu, yerleştirildiği evin önünde protesto edildi. Evin önünde toplanan mahalleli davul zurna çalarak yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca "Baz yapma boşuna yıkacağız başına", "Esenevler uyuma sağlığına sahip çık" sloganları atıldı.

Mahallelerin tepki göstermesine rağmen baz istasyonunu evine kurduran ve "Burası benim şahsi yerim. Kimseye soracak değilim." diyen mülk sahibine tepki gösteren yurttaşlar "Biz burada yaşıyorsak bizlerin sağlığına zarar verilecek her şeyin karşısında olacağız.  Daha önce de kurulmak istendi izin vermedik şimdi de vermeyeceğiz. Bu baz istasyonunu kuran kişi iyi bilsin ki çocuklarımızın sağlığıyla oynayanlara asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Yürüyüş bittikten sonra mahalleye gelen polis ekipleri gürültü yapıldığı gerekçesiyle yasal işlem uygulayacaklarını söyledi. Mahalleli "Burada baz istasyonu kuruluyor. İnsan sağlığı soz konusu. Bizim bu eylemimizi engelleyeceginize baz istasyonunun yapılmasını engelleyin. Bu baz istasyonu buradan kalkana kadar eylemlerimiz sürecek" diyerek polise tepki gösterdi.

Mahalleli yarın (10 şubat Cuma) 19.30'da yeniden eylem yapacaklarını belirtti.