Sakarya'da av yasağına rağmen 'Kalkan Balığı Şenliği' yapıldı. İki gün süren 'Kalkan Balığı Yakalama Yarışmasında' Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Dairesi yetkileri yarışmada gözlemci denetmenlik yaptı. O da yetmedi kalkan balığı yakalayan 'yarışmacıya' milletvekili tarafından ödül verildi.

Karasu Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, su avcılığını düzenleyen yasa ve tebliğine göre kalkan balıklarının 1 Nisan- 15 Haziran tarihleri arasında yumurta döktükleri için avlanmasının yasak olduğunu hatırlatarak, düzenlenen yarışmaya tepki gösterdi.

Balık tutkunları Sportif Olta Balıkçılar ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü ile Kocaali Belediyesi'nin hafta sonunda düzenledikleri 'Uluslararası 2'nci Kalkan Balığı Yakalama Yarışması' 43 ilden gelen yaklaşık 100 olta balıkçının katılımıyla Kocaali Plajı'nda yapıldı. 

İki gün süren Kalkan Balığı Yakalama Yarışmasında, Olta Avcıları Federasyonu Başkanı İsmail Atalay, Gaziantep Dernek Başkanı ve Federasyon Derneklerinden sorumlu Başkan Ali Kömbe ve Konya balıkçılar Derneği Başkanı Melih Karküçükoğlu Katıldı. Sakarya İl Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Dairesi yetkileri yarışmada gözlemci denetmen olarak hazır bulundu.

Kalkan Balığı yakalama yarışmasının son gününde. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti Milletvekili Hasan Ali Çelik, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, yüz kişi ardında bir kalkan balığı yakalayan Zafer Sarıkaya'ya ödül verdi.

Karasu Sınırlı Sorumlu Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, yarışma ile av yasağının ihlal edildiğini kaydederek, 'Su ürünleri yasaklarına göre 1 Nisan-15 Haziran arasında avlanmak yasaktır. Bu bir yasadır. Yasaya göre olta balıkçılığı da yasaktır. Kalkan balığının tutulması da bu yasada belirtilmiştir. Yasaklama gerekçesi de, kalkan balığının bu dönemlerde yumurta dökmesidir. Yumurtaya gelen balık yaklaştığı kıyıyı taramaktadır. Onun için kalkan balığının avlanması kesinlikle yasaktır. Kanunlarla belirtilmiş olup bu dönemlerde bu balığın yumurta bırakması zamanlarıdır. Kocaali İlçesinde yapılan kalkan balığı festivalinde tutulacak olan Kalkan balıklarını tekrar denize salacaklarmış. Lakin bu balıklar yakalandıktan sonra bir sürü tahribat yiyor ve yaralanıyorlar. Bu festivalin kalkan balığının yasak olduğu bir tarihte yapılmasına da bir anlam veremiyorum. Yasak başlamadan evvel veya yasak sonunda da yapılabilirdi."