Ataköy 7-8. kısımlardaki yürüyüş yoluna girerek ağaç kıyımı yapan iş makinaları, bugün de ağaçları toplamak için Ataköy 7-8. kısımdaydı.

Afet anında toplanma bölgesi olarak gösterilen bölgeye külliye, ücretli yurt ve market imarının verilmesi ve ardından metal perdelerle 4 bin metrekarelik vatandaşların yürüyüş yolunun kapatılması halkın tepkisini çekmişti.

İmara açılması planlanan bölgeye Bakırköy Halk Meclisi Forumu ve çeşitli STK'lardan gelen itirazlara rağmen 3 ağaç geçtiğimiz mayıs ayında sökülmüştü. 4 bin metrekarelik alanda 200 yetişkin ağacın bulunduğu tespit edilmişti.

Bakırköy halkı bu gelişme üzerine harekete geçerek on bin imza toplamış ve bir üst yazıyla durumu belediyeye bildirmişti.

Geçtiğimiz akşam (15 Eylül) ise, Bakırköy Halk Meclisi’nin paylaştığı bilgilere göre, külliye inşaatı için iş makinaları bölgede ağaç kesimi gerçekleştirdi.

Dün (16 Eylül) gündüz saatlerinde ağaç taşıma araçlarıyla önceki gün sökülen ağaçların toplandığı görülürken, Bakırköy Halk Meclisi sosyal medyadan gelişmeyi duyurarak kısa zamanda bir eylem örgütledi.

Dün akşam 20:00′da bölgede buluşan yaşam savunucuları, illegal olduğunu belirttikleri inşaatın kapılarını yıktı.

Konunun peşini bırakmayacağını ifade eden Bakırköy Halk Meclisi, yeni bir eylem duyurusunda daha bulundu ve destek çağrısı yaptı.

18 Eylül Persembe saat 11:00′da Bakırköy STK Platformları Ataköy 7-8 icin Özgürlük Meydani’nda toplanıp belediyeye gideceğini açıkladı. (SY)